Veel gestelde vragen

Waarin verschilt Genteel van andere prikpennen?

Met vacuümtechnologie, diepteregeling en alternate site testing is Genteel een gloednieuw concept in prikken. Onze gepatenteerde Nozzle en Contact tip assemblage zorgt voor de ondiepst mogelijke prik, terwijl vacuüm de huid optilt om de onderliggende pijnzenuwen te vermijden. Trillingen helpen verder bij het blokkeren van pijnsignalen naar de hersenen, terwijl vacuüm het testbloed naar de oppervlakte trekt.

Andere lancers daarentegen hebben een beperkt vermogen om de penetratiediepte te regelen. Hun veerbelaste mechanismen kunnen resulteren in een pijnlijke, onvolledige bloedafname, en de noodzaak om meerdere malen te lanceren en te knijpen. Genteel gebruikt verschillende huiddiktes in je voordeel door je de mogelijkheid te geven je testervaring aan te passen. Zoek je favoriete testplekken en bijbehorende contactpunten, en laat de huid genezen.

Welke lancetten werken met Genteel Plus?

Accu-Chex Soft Touch Lancets 28g

Advocate 30g

Advocate Pet Test 21g

Alpha Pharma Promismed

Auvon Blood Lancets 30g

Blood Lancet

Butterfly Touch, variable gauge

CareSens 28g, 30g

Care Touch 30g

CVS Pharmacy Ultra Thin 30g

DDP Safety Seal Lancets 30g

Droplet 28g

Droplet 30g

Easy Touch Twist 28g

Easy Touch Twist 30g

Easy Touch Twist 32g

Easy Touch Twist 33g

Easy Comfort Twist Top Lancets 30g

EasyGlide Lancets 30g

Easy Touch 28g, 30g

Easy Twist Cap Blood Lancets 30g

EZ Smart Lancets 28g

EZ – Lets Premium Blood Lancets 21g, 30g

Firefly Lite 30g

Fore 30g

Gentle Touch Lancets 30g

Glocology 30g

Gluco Gorz

ijCare

Keto-Doc

Link Far 28g, 33g

Lot Fancy 30g

MD6, 30g

McKesson Sterile Lancets 28g

Medline MPH100030Z 30g

Microlet Lancets (Gray) 28g

Microlet Lancets (Multi-Color) 28g

Moalab 28g

Netene 30g

Omnis Ultra Thin, 30g

On Call 33g

OneTouch UltraSoft 28g

Ultra Thin Omnis Health Lancets 30g

Perfect Point Lancets

Pharmacist Choice Twist Top 31g

Prodigy 28g

Prove 28g, 33g

ReliaMed 30g

ReliOn MicroThin Lancets 33g

ReliOn Ultra Thin Lancets 30g

SlightTouch Lancets 30g

Smart Care 30g

Sure Comfort 30g

TechLite Lancets 25g

TiniBoy Lancets 38g

True Plus 28g

Unilet 33g

Walgreens Micro Thin 33g

Walgreens TruePlus Super Thin 28g

Zal mijn ziekteverzekering mijn aankoop van Genteel dekken?

De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van diabetesbenodigdheden, maar het bedrag is afhankelijk van uw polis, het eigen risico en de richtlijnen van uw verzekeraar. Het is altijd het beste om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij en te informeren naar je specifieke polis. Zorg ervoor dat u hen vertelt dat de HCPCS code voor Genteel A4258 is, die een veerbelast prikapparaat beschrijft.

Welke benodigdheden heb ik nodig, en moet ik iets vervangen?

Om je bloedsuiker te testen met Genteel, heb je je eigen meter en teststrips nodig. Genteel is compatibel met alle merken meters en teststrips. Met Genteel Plus kun je de meeste lancetten met vierkante schacht gebruiken die op de markt zijn. Als je ons basismodel Genteel hebt, heb je onze Butterfly Touch lancetten nodig. Voor optimale hygiëne en comfort moet je de lancetten na elk gebruik vervangen. Contactpunten, mondstukjes en andere accessoires/vervangingsbenodigdheden vindt u in het dropdown-menu 'pijnloze prikapparaten' > 'vervangingsbenodigdheden'.

Waar op mijn lichaam kan ik testen?

Omdat Genteel gebruik maakt van vacuüm, is het mogelijk om te testen waar het comfortabel aan voelt. Vooral je handpalmen zijn net zo nauwkeurig als je vingertoppen, met als bijkomend voordeel dat je minder last hebt van pijnzenuwen, en zullen je de meest nauwkeurige cijfers geven. U kunt ook testen op uw onderarm, schouder, buik en zelfs uw knie. Deze worden beschouwd als alternatieve plaatsen.

Zijn tests op een andere plaats even nauwkeurig als bloed uit mijn vingertoppen?

De bloedsuikerspiegel verandert snel, vooral na het eten, sporten en innemen van medicijnen. Het kan tot 30 minuten duren voordat uw vingers en handpalmen de veranderingen hebben ingehaald. Als je bloedsuiker zich echter in een "steady-state" bevindt, wat betekent dat je het afgelopen uur of twee niets hebt gedaan om het te veranderen, zijn alternatieve meetpunten een goede keuze.

Hoe weet ik welke Contact Tip ik moet gebruiken?

Wij raden altijd aan om eerst met de dikste te beginnen (Blauw), en dan naar beneden te werken naar de dunnere tips tot u uw ideale plek vindt. Het kan zijn dat de ene contacttip goed werkt voor een bepaald deel van het lichaam, terwijl een andere kleur beter werkt voor een ander deel. Over het algemeen is het belangrijk om uit te proberen wat werkt voor uw individuele behoeften.

Wat is uw retour- en garantiebeleid?

Wij bieden een 120 geld-terug garantie met bewijs van aankoop. Voor alles met betrekking tot retourzendingen of ruilingen, zie onze Garantie en Retourzendingen pagina, of stuur een e-mail naar info@gecet.be. Een initieel factuur is vereist voor alle retourzendingen.

Kan ik Genteel op mijn huisdier gebruiken?

Ja. We hebben veel klanten die Genteel gebruiken voor hun diabetische huisdieren. Hier zijn enkele video's die laten zien hoe jij dat ook kunt doen: Genteel toegepast op hond met diabetisch (ZONDER PIJN)

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Bestellingen worden meestal binnen de 24 uur verstuurd en dan duurt het ongeveer 3 - 5 werkdagen voor het pakketje wordt geleverd. Een trackingnummer wordt altijd naar het emailadres gestuurd dat je bij je bestelling hebt opgegeven.

Waar is mijn pakje (ik heb geen tracking info gekregen)

Zoek in uw inbox naar e-mails van gecet@telenet.be met als trefwoord "verzonden". U vindt uw trackingnummer in die e-mail. De onderwerpregel van de e-mail is: "Je Genteel bestelling is verzonden"

Ik heb geen bevestiging gekregen nadat ik mijn bestelling heb geplaatst OF ik heb geen kopie van mijn ontvangstbewijs gekregen

Neem contact op met info@gecet.be met het e-mailadres dat u bij de bestelling hebt gebruikt en wij kunnen uw bestelling opzoeken en opnieuw een bevestiging en/of ontvangstbewijs sturen.

Geen antwoord op je vraag? Neem contact met ons op!